7 Nisan 2013 Pazar


Her genç yoğun geçen bir okul döneminin veya yıl içinde efor sarf ettiği işlerin yorgunluğunu yaz gelince hak ettiği bir tatille atmak ister. Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlerimizin ihtiyaçlarını hissetmiş ve yaz mevsiminde 9 dönemden oluşan bir gezi programı düzenlemiş. Bu gezilere her genç katılabiliyor ve sadece gençlerden oluşan bir grupla 4 gün doya doya bir gezi yapılıyor. Bulunduğunuz ile göre seçenekler sunuluyor ve kendi seçtiğiniz ili sizin gibi genç insanlarla birlikte gezme fırsatı buluyorsunuz. Yıl içinde bir kere katılma hakkınız var bu projeye katılmadıysanız katılmanızı şiddetle tavsiye ederim. Gençlik ve Spor Bakanlığının proje ile ilgili duyurusunu yayımlamam yeterli olacaktır sanırım.

14-18 ve 19-26 yaş arası gençler! 4 Şubat – 26 Mayıs 2013 tarihleri arasında SEYYAH Projemiz ile gezi ve etkinliklerimiz başlıyor. Bilgi ve başvuru için İl/İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüklerimize veya Gençlik Merkezi Müdürlüklerimize müracaat edebilirsiniz. Projemize katılım tamamen ücretsizdir.

Bilindiği üzere, "seyyah" kelimesi gezgin anlamına gelmektedir. Gezmek; gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerini artırmalarında, kendilerini ifade etmelerinde, özgüvenlerinin gelişmesinde ve vizyon kazanmalarında en etkili yollardan biridir. Gezmek, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir etkinliktir.
Bu proje kapsamında, ülkemizin 81 ilinden katılacak yaklaşık 100.000 gencimize, farklı kültürdeki akranlarıyla birlikte, yaşadıkları illerin dışında farklı yerleri gezip görme imkanı getirilmektedir. 
Böylece, "SEYYAH-Ulu Çınarın İzinde" Projesinin, gençler arasında hoşgörü ve diyalogun arttırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları bakımından da önemli yararları olacaktır.
Bununla birlikte, muazzam bir kültürel mirasımız olduğu inkâr edilemeyecek bir gerçektir. Bu tarihi mirasın üzerinde yaşayan gençlerimizin tarihinden ve kültüründen haberdar olması, bu topraklar uğruna verilen mücadelelerimizi görerek, bizzat gezerek öğrenmesi, dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan ülkemizin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerinden gençlerimizin mahrum kalmaması bakımından "SEYYAH-Ulu Çınarın İzinde" Projesi çok büyük önem arz etmektedir.
"SEYYAH-Ulu Çınarın İzinde" Projesine katılım başvuruları, internet üzerinden alınacaktır. Ayrıca,



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerimize daha önce yapılan başvurular da dikkate alınacaktır.
"SEYYAH- Ulu Çınarın İzinde" Projesi kapsamında gezi ve etkinlikler; Adana, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Aydın, Bartın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Nevşehir, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat ve Trabzon illerinde gerçekleştirilecektir.
Yukarıda belirtilen illerden hangilerine gidebileceğinize ilişkin bilgilere ve bu illerde uygulanacak gezi ve etkinlik programlarına internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz. (www.gsb.gov.tr)
Ziyaret edilecek illerde gençler, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı önceden belirlenmiş olan yurtlarda konaklayacaklardır. Projeye katılan gençlerden kayıt, konaklama, yemek vb. her ne ad altında olursa olsun para alınmayacaktır. Projeye katılım tamamen ücretsizdir.
Proje uygulamasından önce, gençlere çanta, şapka, tişört, gezi defteri ve tükenmez kalem dağıtılacaktır.

Her bir dönemin ilk gününde, gençler otobüslerle projenin gerçekleştirileceği ev sahibi ile seyahat edecekler, ikinci ve üçüncü gün proje faaliyetlerine ve gezi programlarına katılacaklar, dördüncü gün ise illerine geri döneceklerdir. Bu çerçevede ev sahibi ilde konaklama süresi 3 gece 4 gündür.

"SEYYAH- Ulu Çınarın İzinde" Projesi kapsamında 4 gün boyunca gençlere, 6245 sayılı Harcırah Kanunu çerçevesinde günlük harcırah bedelinin 2/3'ü tutarında harcırah ödemesi yapılacaktır.
İnternet sayfamızdan, tercih ettiğiniz il ve dönemleri belirleyerek "SEYYAH- Ulu Çınarın İzinde" Projesine katılım başvurusu yapabilirsiniz. Her il ve dönem için belirlenmiş bir kontenjan bulunmaktadır. Kontenjanlar, il ve dönem için yapılan başvuru sırasına göre doldurulacaktır.
Projeye ilişkin daha fazla bilgi edinmek için www.gsb.gov.tr 'yi takip edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder