5 Nisan 2013 Cuma

 Google geçtiğimiz günlerde inanılmaz bir video yayınladı. Google patentli “sürücüsüz araba” projesinin tanıtımı için hazırlanmış videoda görme engelli, kör bir adam bu araba ile gezinti yapıyor ve görünen o ki pek de sorun yaşanmıyor. Herşey yolunda giderse bu teknoloji kısa zamanda hayatımıza girecek gibi görünüyor.
Videoyu izlediğinizde aklınıza bu çekimler yasal koşullarda mı yapıldı sorusu gelebilir ki doğaldır fakat gereken hukuki izinler alınarak bu test sürüşü gerçekleştirilmiş. Yapılan açıklamaya göre henüz yasal platformda sürücüsüz araba projesinin yer bulması için çeşitli gelişmelerin katedilmesi gerekiyor fakat bu imkansız olduğunu değil, tam aksine ileri yıllarda bu tür arabaları daha fazla görebileceğimizi işaret ediyor.
Google Sürücüsüz Arabasının İlk Şoförü Görme Engelli
Videoyu izlerken ilk başlarda farkına varmasanız da şoför koltuğunda oturan Steve Mahan görme engelli ve doğal olarak ehliyeti olmayan birisi. Ayrıca kendisinin Google çalışanı olmadığını da belirtelim. Videoda izleyeceğiniz manevraların kıvraklığı da yolculuktan önce gidilecek güzergahım arabaya daha önceden bildirilmiş olmasından kaynaklanıyor, yani henüz bu araç kendi başına bu derece net kararlar verecek yetenekte değil.
#0000000001 numaralı sürücü olan Steve Mahan, oldukça keyifli bir yolculuk yapmış olsa da 2. sürücünün isminin belirlenmesi için daha vakit var. Zira Google çalışmaların hala araştırma ve geliştirme aşamasında olduğunu belirtiyor.
Aslına bakarsanız Google “sürücüsüz araba” projesini geçtiğimiz yıl TED 2011 Konferansında tanıtmış hatta bazı şanslı kullanıcılar bu arabanın içinde ufak bir yolculuk etme imkanı bulmuşlardı.Bu test sürüşlerinden bazı videoları paylaşalım.

İşte Google'nin son paylaştığı video

Haberin asıl kaynağı

0 yorum:

Yorum Gönder